Γιατί τα Μεγάλα Brands Αλλάζουν τις Συσκευασίες τους;

Η χάρτινη συσκευασία αποτελεί την επιλογή όλο και περισσότερων brands

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση συσκευασιών αυξάνεται με ρυθμό 2,9%. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η βιομηχανία συσκευασίας θα φθάσει σε καθαρή αξία τα 851 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Από αυτό το ποσό, τα περίπου 210 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν τη συσκευασία από χαρτί. Στην πραγματικότητα, η ζήτηση χάρτινης συσκευασίας αυξάνεται με ρυθμό 3,5% ετησίως. Αλλά, ποιοι είναι οι παράγοντες που στρέφουν την προσοχή των κορυφαίων κατασκευαστών στην χάρτινη συσκευασία;

Ας το εξετάσουμε λίγο καλύτερα.

L’Oréal – Βιωσιμότητας του περιβάλλοντος στο επόμενο επίπεδο

Η L’Oréal είναι η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο. Μαζί με την έρευνα και ανάπτυξη για τη χρήση οργανικών συστατικών στα προϊόντα της, η εταιρεία είναι επίσης αποφασισμένη να μεγιστοποιήσει τη χρήση του χαρτιού στις συσκευασίες της.

McDonald’s – Μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού μίας χρήσης

Τα McDonald’s, ο αμερικανικός γίγαντας fast food, χρησιμοποιεί συσκευασία τροφίμων σε περισσότερα από 37.000 καταστήματα σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο. Κάθε μέρα η McD εξυπηρετεί περίπου 69 εκατομμύρια ανθρώπους. Επομένως η στροφή της εταιρείας να προτιμά το χαρτί περισσότερο από το πλαστικό αξίζει την εκτίμησή μας.

Η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση της ανακυκλώσιμης συσκευασίας της και γι ‘αυτό αντικαθιστά  όπου μπορεί το πλαστικό με χαρτί. Πλαστικά ποτήρια καφέ, πλαστικά καλαμάκια και πιρουνάκια δίνουν τη θέση τους σε χάρτινα ποτήρια καφέ, χάρτινα καλαμάκια και χάρτινη συσκευασία φαγητού. Μόνο στην Ταϊβάν, η εταιρία χρησιμοποιεί πλέον 8.500 τόνους πιστοποιημένης χάρτινης συσκευασίας κάθε χρόνο.

Το 2015, η McDonalds ξεκίνησε τη διανομή ειδικών  χάρτινων τσαντών. Ήταν μια χαρτοσακούλα, της οποίας το ανώτερο καφέ τμήμα μπορούσε να αφαιρεθεί για να χρησιμοποιηθεί ως δίσκος. Μπορούμε να δούμε ότι η εταιρεία λαμβάνει επίσης δημιουργικά μέτρα για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν χαρτί και ανακυκλώσιμες συσκευασίες τροφίμων.

Amazon – Ανάπτυξη πωλήσεων με ανακυκλώσιμη συσκευασία

Η Amazon, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, επενδύει στην έρευνα για χάρτινη συσκευασία κατά τη μεταφορά εμπορευμάτων σε μεγάλες αποστάσεις. Η ιδέα είναι να εξαλειφθεί η ταλαιπωρία της χάρτινης συσκευασίας σε κάθε στάδιο της μεταφοράς της από την εταιρεία μέχρι τον πελάτη.Οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αλλαγή της Amazon περιλαμβάνουν τη χρήση λιγότερων και περιβαλλοντικά βιώσιμων υλικών όπως το χαρτί και το χαρτόνι σε συσκευασίες.

Συμπέρασμα

Το χαρτί και τα παράγωγα του ξύλου είναι εύκολα στην ανακύκλωση. Ακόμη και αν η συσκευασία του χαρτιού δεν φθάνει στον προορισμό ανακύκλωσης, είναι βιοδιασπώμενη και δεν βλάπτει το περιβάλλον

Από τη μία πλευρά, η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος σπρώχνει τους κατασκευαστές να επιλέγουν τη συσκευασία χαρτιού για καταναλωτικά προϊόντα, ενώ από την άλλη, η βιομηχανική συσκευασία, η οποία απαιτεί την ασφάλεια των προϊόντων, τους παρασύρει μακριά. Αυτό υφίσταται σαν πραγματικότητα γιατί υπάρχουν τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα της χάρτινης συσκευασίας.

Ωστόσο, οι καινοτομίες στην τεχνολογία συσκευασίας χαρτιού μπορούν να συμβάλουν στην κάλυψη και των δύο αναγκών. Η ανάπτυξη διαφορετικών τύπων χάρτινης συσκευασίας για βιομηχανικές συσκευασίες μπορεί να εξαλείψει το πλαστικό σε μεγάλο βαθμό. Οι γνωστές μάρκες όπως η L’Oreal, η Zappos, η McDonald’s, η Apple και η Amazon κερδίζουν με επιτυχία το στοίχιμα επιλέγοντας τη χάρτινη περισσότερο από την πλαστική συσκευασία.